نهالهای سالم و با کیفیت انتخاب شوند. انتخاب نهالهایی که ریشه سالم، بدون آفت و بیماری باشند، میتواند به رشد و توسعه سریعتر گیاه کمک کند. همچنین، توجه به انتخاب نهالهای مناسب بر اساس نوع خاک و شرایط آب و هوایی منطقه نیز حائز اهمیت است. برای انتخاب بهترین بذرها و نهالها، میتوانید از نظرات و تجربیات کشاورزان موفق، مشاوران کشاورزی و مراکز تحقیقاتی استفاده کنید. همچنین، مطالعه دقیق برچسبها و اطلاعات فنی مربوط به بذرها و نهالها نیز به شما کمک خواهد کرد تا انتخاب بهتری داشته باشید.
یک تعریف عمومی از “دانه” که زیربنای آن است، هر چیزی است که بتوان کاشت کرد. بذر چیست؟ به طور کلی بذر ماده ای است که برای کاشت یا زادآوری استفاده می شود. با این حال، از نظر علمی، بذر یک تخمک بالغ و بارور شده است که در یک پوسته بذر قرار می گیرد و برای کاشت یا کاشت استفاده می شود. همچنین ماده ای برای تکثیر است که جزئی از گیاهان باغی، زراعی، سروکشی و جنگلی است. بذر واقعی تخمکهایی است که بارور شده و رشد کرده است و شامل یک گیاه جنینی، یک انبار غذا و یک پوشش محافظ بذر است. ذخیره غذا از لپه و آندوسپرم تشکیل شده است.
بذرها به صورت عمومی به دو دسته اصلی تقسیم میشوند: بذرهای زراعی و بذرهای باغی. بذرهای زراعی شامل گندم، جو، ذرت، سویا، کلزا و… میشوند. بذرهای باغی نیز شامل بذرهای مرکبات، سبزیجات، گلها، درختان میوهای مانند سیب، گلابی، هلو، زردآلو و… میباشند. هر نوع بذر بر اساس نیازهای خاص گیاهان و شرایط آب و هوایی منطقه مورد نظر انتخاب میشود.
اهمیت بذر در کشاورزی: زمانی که انسان توانایی تولید مثل دانه را کشف کرد، کشت محصول بیش از 10000 سال پیش در دشت های سیلابی رودخانه های اصلی شمال آفریقا و خاورمیانه ایجاد شد. بذور جزء مهمی در توسعه، رشد، تنوع و افزایش محصول زراعی از آغاز پرورش محصول تا به امروز بوده است. علیرغم این واقعیت که بذرها جزء ضروری کشاورزی هستند، ما اغلب آنها را نادیده می گیریم یا علیرغم عملکردهای حیاتی آنها در بهبود محصول و بهره وری کشاورزی، آنها را نادیده می گیریم. اول از همه، بذر یک روش بسیار کارآمد و مولد برای تکثیر محصول است. آنها روش اصلی مورد استفاده برای گسترش جمعیت گیاهان در هر دو زمان و جغرافیا هستند. در مقایسه با تکثیر رویشی که برای برخی از گیاهان استفاده می شود، دانه ها کوچکتر هستند و ذخیره و حمل آنها را بسیار آسان تر می کند. آنها همچنین انعطاف پذیرتر و عمر طولانی تر، کاشت آسان تر و به طور کلی عاری از بیماری هستند. اگرچه بذرها برای رشد گیاه فوق العاده طراحی شده اند، اما هدف دیگری را نیز انجام می دهند که برای بهبود محصول حیاتی تر است. ارزان ترین و مهم ترین عنصر در تولید محصولات زراعی، بذر برای پیشرفت کشاورزی ضروری است. بذر مورد استفاده برای کاشت وضعیت محصول را به میزان قابل توجهی تعیین می کند. مواد بذر استفاده شده تعیین می کند که چگونه سایر نهاده ها در تولید محصول واکنش نشان می دهند. مقدار بذر مورد نیاز برای پرورش یک محصول بسیار ناچیز است و قیمت آن به طور قابل توجهی کمتر از سایر نهاده ها است. این امر ضرورت گسترش مناطق مورد استفاده برای تولید بذرهای با کیفیت را برجسته می کند. بر اساس برآوردها، واریته های بهتر و بذرهای با کیفیت بالا می توانند تولید را 20 تا 25 درصد افزایش دهند. مزایای استفاده از دانه های مرغوب: آنها از نظر ژنتیکی خالص هستند (درست به نوع). با توجه به توانایی محصول در استفاده کامل از پتانسیل ژنتیکی خود، بذر با عیار بالا بازدهی بالایی در واحد سطح ارائه می کند. آلودگی کمتر علف های هرز و سایر بذرهای گیاهی در زمین. مشکلات بیماری و آفات کاهش می یابد. کاهش نرخ بذر/نهال یا سبز شدن سریع و حتی یکنواخت نهال آنها قوی و عاری از بیماری و آفت هستند. آنها با شرایط آب و هوایی سخت منطقه و شیوه های زراعی سازگار هستند. مواد مغذی و کودهای مورد استفاده در دانه های با کیفیت بالا به خوبی عمل می کنند. از نظر بلوغ و جمعیت گیاه یکنواخت است. بذر با کیفیت بالا محصولات زیبایی را تولید می کند. دانه خوب عمر انواع را افزایش می دهد. پیش بینی بازده بسیار ساده است. رسیدگی به آن در عملیات پس از برداشت ساده خواهد بود. تهیه کالاهای تکمیل شده نیز به همین ترتیب برتر است.
بدون دیدگاه